Coaching

Heb je soms het gevoel de weg naar jezelf kwijt te zijn?
Ervaar je soms alsof alles fout loopt in je leven?
Heb je vaak van die belemmerende gedachten die je tegenhouden om te doen wat je echt graag zou doen?
Weet je niet meer wat er goed voor je is, waar je voor wil gaan?

Het leven is een rollercoaster aan gevoelens. Al te vaak duwen we die gevoelens aan de kant, we willen ze nu niet voelen, we maken er geen tijd voor… Maar die gevoelens willen ons iets zeggen. Neem je tijd om connectie te maken met je hart, wat je voelt… die willen je iets vertellen. En als je begrijpt wat ze willen zeggen, kan je het ook meer aanvaarden en er laten zijn…

Kijken van op een afstand verruimd onze blik, geeft ruimte om het grotere geheel te aanschouwen, om zelf uit de situatie te stappen en te observeren…
Het geeft ademruimte en tijd om te voelen wat het met ons doet.

Zullen we samen een stap achteruit doen en gewoon kijken?

Waarom coaching met paarden?

In het coachen zijn de paarden onze spiegel naar dat wat we niet gezegd krijgen, maar in ons hart wel voelen en weten. Samen met jou en de paarden nemen we afstand en ervaren we de dynamiek.  Laat de bewegingen inzichten brengen en iets triggeren bij jezelf. We geven je de tijd en ruimte om samen met de paarden op ontdekking te gaan naar jezelf.

Paarden zijn van nature gericht op lichaamstaal. Ze staan in het hier en nu met hun hele zijn.  Als kudde dier scannen ze voortdurend de balans in de kudde. Een onevenwicht zal snel opgepikt worden. Ze voelen de energie die je uitstraalt en reageren hierop en kunnen je zo bewust maken van je eigen zijn. Met behulp van deze spiegel leggen we belemmerende gedachten, overtuigingen, patronen bloot. Zo helpen ze je om jezelf en je omgeving beter te begrijpen.

Paarden staan in het hier en nu naast je in alle rust en zonder oordeel. Ze zijn bereid om te luisteren en je te ondersteunen in het nemen van beslissingen. Ze leggen gevoelens en blokkades bloot die dicht bij jezelf liggen. Ze voelen aan wanneer je uit evenwicht bent. Dit maakt hen zo krachtig als co-coach. Ze geven je een vertrekpunt om op verder te bouwen naar de toekomst.

Het werken in het groen helpt om onze emoties en ons lichaam te voelen. Het paard helpt je om meer te focussen op je lichaam en minder met je gedachten bezig te zijn. Loop je vast in je gedachten, dan gaan we bewegen. Het paard zal je altijd eerlijk en oprecht bij staan in je proces.

Met de reacties van het paard gaan we aan de slag. Wat doet de reactie met ons?  Welke belemmeringen komen we tegen?  Wat heb je nodig om die los te laten? …

Dit alles omkadert door een positieve, rustige en groene omgeving in de gezonde buitenlucht.

Hoe verloopt het?

We werken steeds in de buitenlucht. Een coachingsessie duurt gemiddeld  1.5u
Het coachingstraject: duur en intensiteit wordt vastgelegd na het intakegesprek.

Ervaring met paarden is niet vereist. Gezien we naast de paarden werken.

Je hebt hierbinnen 3 mogelijke trajecten

Amani

– Rust in ouderschap –

Individuele coaching

Wil je inzetten op een evenwichtig ouderschap voor jezelf en je gezin?
Wil je af van je ouderlijk schuldgevoel?
Zit je door je  reserves heen als ouder?
Wil je een zicht krijgen op waar je naar toe wilt met je ouderschap?

Binnen het traject “rust in ouderschap” gaan we samen kijken waar je nood aan hebt. Dit doen we door stil te staan bij het verleden, het heden en daarna de toekomst. We gaan op zoek naar het ouderschap dat dicht bij jou “innerlijke” staat. Komt dit overeen met hoe je nu als ouder in het leven staat? Wat heb je nodig om daar dan te geraken? Wat houdt er je tegen om de ouder te zijn die je wilt zijn… Gedurende dit traject werken we rond het thema ouderschap en zetten we in op dichter bij jezelf te komen.

Wasiliana

– Innerlijk contact –

Individuele coaching

Wil je dichter bij jezelf komen?
Wil je begrijpen waarom je het gevoel hebt dat alles fout loopt?
Wil je meer grip op je leven?
Wil je een zicht krijgen op waar je naar toe wilt met je leven?

Dan gaan we graag samen met jou aan de slag. In een reeks van sessies kijken we naar wat zich op dat moment aandient. Het paard is onze partner in ervaren, voelen en tot inzicht komen. We creëeren graag een moment waarin je tijd en ruimte krijgt om op jouw eigen tempo aan jezelf te werken.

Usawa

– In balans met elkaar –

Gezinscoaching

Wil je elkaar beter leren begrijpen?
Wil je jullie dynamiek versterken/begrijpen?
Wil je meer grip op je gezinsleven?
Wil je een zicht krijgen op waar je naar toe wilt met je gezin?

Dit is een gezins-/duo coachingstraject waarbij we afstand  nemen om te kunnen ervaren, voelen, we ervaren hoe het is om in elkaars schoenen te staan.  Hierbij zetten we het paard in als spiegel voor jullie interacties, (non-)verbale communicatie. We geven jullie graag de tijd en ruimte om samen een proces aan te gaan en sterker te staan als gezin.